LifeSpot Zoetermeer

LifeSpot Zoetermeer

 

Waarom?
Talitha merkt dat veel jongeren het lastig vinden om zich staande te houden in deze maatschappij. Van alle kanten ervaren ze druk. Vanuit school om te presteren, van hun ouders die hoge verwachtingen hebben. Daar komt de druk vanuit leeftijdsgenoten nog bij. “Je wilt als jongere niet uit de toon vallen”, zegt Talitha. “Je hebt echt de juiste schoenen en de nieuwste smartphone nodig om erbij te horen. Maar wat als je het gevoel hebt er niet bij te horen? Wat als je uit de toon valt? Waar kun je dan terecht?”

 

Wat?
Samen met een groep enthousiaste pioniers start Talitha in september 2013 met het verwezenlijken van haar droom voor de jongeren in Zoetermeer. Ze benaderen mensen die ze kennen en andere kerken om hun verlangen mee te delen. Hun eigen kinderen betrekken ze ook bij het maken van de plannen. Het enthousiasme groeit en verschillende mensen haken aan.

 

Vanuit Gods liefde wil Talitha positieve invloed hebben op de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de jongeren in Zoetermeer: “We richten ons met het initiatief Just a Break op de scholieren die we tegenkomen op weg van en naar school en tieners die we kennen vanuit andere kerken en hun gezinnen”. Talitha en haar team werken samen met andere instanties in Zoetermeer die zich richten op jongeren in de gemeente.

 

Hoe?
Just a Break zit in een prachtig oud pand op de weg van en naar scholen en is dagelijks open voor jongeren die onderweg zijn. Er is ruimte om te chillen, te kletsen en huiswerk te maken. Daarnaast stellen ze de ruimte open voor andere jongerenactiviteiten. Stichting Mooi, een welzijnsorganisatie in Zoetermeer, heeft hen een ambulante jongerencoach toegewezen.

 

In ruil daarvoor mag de stichting de ruimte gebruiken voor thema-avonden over bijvoorbeeld drugs en alcohol, liefde, relaties en seks. Talitha: “Met Just a Break bieden we de jongeren een veilige plek waar ze welkom zijn en zich kunnen ontwikkelen.”